IMG_1412-5.png.jpg-1.jpg

Sva Jerneja in Klara.

Dobrodošli v najini spletni trgovini s second-hand oblačili!

Zgodba Modnega rastlinjaka se je začela na začetku najinega študentskega življenja v Ljubljani. Takrat sva skupaj odkrivali second-hand trgovine z oblačili in se navduševale nad vsemi zakladi, ki sva jih tam odkrili. Ugotovili sva, da se da na bolj unikaten in trajnosten način prav tako dobro obleči, če ne celo bolje in bolj zanimivo.

Prečisti svojo omaro!

Ob vseh obiskih trgovin s second-hand oblačil je dolgo tlela želja, da bi te najdene zaklade, ki mogoče ne zdržijo več v najinih omarah, poslali v svet, da najdejo drugi dom.

 

Ker pa obožujeva raziskovanje, bova zate iskali posebna oblačila v fizičnih trgovinah, tako da jih lahko najdeš tudi na najinih spletnih poličkah. Z veseljem pa se lahko dogovorimo, da zaklade rešiva tudi iz tvoje prepolne omare - piši nama!

V času prve koronakarantene sva ugotovili, da iz najinih najljubših second hand trgovin dostava ni možna ali pa so pogoji takšni, da vmes že skoraj izgubiš veselje do naročila. Tako želiva z najinim projektom ljubezen do kupovanja oblačil iz druge roke prenesti nate!

Hkrati pa ti omogočiti lažjo dostopnost do trajnostnega nakupovanja oblačil.

Verjameva, da se bova tudi sami še veliko naučili. 

Od kod ime Modni rastlinjak?

Ime je najini trgovinici nadela najina prijateljica, ki se ga je domislila kar med sesanjem. Kot se rastline razvijajo in rastejo v rastlinjaku, si tudi midve želiva, da bi se najina oblačila razvijala in našla novo življenje pri vas!

Modni rastlinjak sva ustvarili ob podpori, mentoriranju in financiranju javnega zavoda Mladi zmaji, Mestni inkubator 2020 - Kaj je dobro in je lahko še boljše - Program za uresničevanje idej mladih v Ljubljani. 

IMG_1468-1.jpg

Klara Podergajs

IMG_1480-2.jpg

Jerneja Jelen